Maanbloed: get in tune with your moon 😉
Ken jij ook die reclame voor maandverband waarin heel kort een rode vloeistof op een maandverband gelekt wordt wat dan heel snel verandert in een blauwe vloeistof?
Eerst was maanbloed in de reclame altijd blauw dus er is wat aan het veranderen, maar blijkbaar vinden de reclame makers dat we rode vloeistof, de kleur van bloed, in een maandverband reclame nog niet aankunnen.
Er wordt ook nog veel ingezet op het ‘vooral door kunnen en moeten gaan’ tijdens de menstruatie.
Vooral doen of er niks anders is en je nergens last van hebt.
Wanneer ik maandverband wil kopen heb ik de keuze uit wel tien merken waar er slechts een of twee geheel chloorvrij zijn. Chloor…iedereen snapt dat chloor voor die gevoelige delen van onderen niet heel goed is.

Elke maan bloeden miljoenen vrouwen.
Het hoort bij onze natuur, is verbonden met onze levenskracht, vruchtbaarheid en creativiteit.
Voor veel vrouwen is het echter geen zege maar een vloek.
We ervaren het vaak als pijnlijk, vies en het liefst doen we of het er niet is. We leren er het een en over op school en misschien leren we er wat over van onze moeders maar veel is het niet en vaak klopt wat we aangereikt krijgen ook niet. Het geeft onwetendheid en onzekerheid.
Vooral in het Westen is het aantal vrouwen dat te kampen heeft met ‘vrouwenziekten’ enorm en dat lijkt voorlopig niet minder te worden.
Natuurlijk moet je naar de arts als je het gevoel hebt dat er iets niet in orde is, maar heel veel klachten kunnen wij zelf helen op een natuurlijke manier.
Mijn intentie is om jou op weg te helpen naar kennis, praktische tips en manieren om op een liefdevolle en natuurlijke manier met jouw vrouw zijn om te gaan.
Praktische tips:
Ga je maancyclus bijhouden
, ook als je hormonale anticonceptie middelen gebruikt.
Vergelijk het met de seizoenen: lente, zomer (ovulatie), herfst, winter (maanbloed).
Noteer ook hoe je je voelt.
Als je last hebt van pms klachten en menstruatieklachten ben je vaak in de weken daarvoor heel hard doorgegaan en heb je geen rustmomenten voor jezelf ingebouwd.
Ga eens na hoe dit voor jou is en probeer dagelijks een aantal momenten in te bouwen.
Hoe kort ook.
Plan dat avondje uit om te dansen in de fase dat je veel energie hebt en niet als je eigenlijk het liefst met een dekentje op de bank zit. Maak ruimte voor jezelf.
De verbinding tussen jouw maan en de maan aan de hemel
In de taal is de verbinding tussen de vrouw en de maan nog terug te vinden: die Mond, maanstonden, le moment de la lune.
Kijk in welke fase van de maan je ovuleert en wanneer je bloed. Ga ook na wat de verschillende maanfasen met je doen. Ben je altijd wakker met nieuwe maan? Voel je je emotioneel rond de volle maan?
Die bewustwording zorgt vaak al voor positieve verandering.
Je staat niet los van de natuur om je heen, maar je bent er onderdeel van en de maan is enorm verbonden met jou.
Speel er is mee en maak gebruik van de natuurlijke energie die om je heen is. Misschien krijg je de meest creatieve ingevingen rond de nieuwe maan, is je intuïtie heel sterk met donkere maan en vrij je het liefst rond de volle maan.
Praat erover
Deel met andere vrouwen ook al is het misschien wat spannend en vind je het eerst ongemakkelijk.
Vaak sta je versteld van de kennis, ervaring en praktische tips die andere vrouwen hebben.
Pas je ‘work out’ schema aan
Yoga en andere vormen van activiteit zijn fantastisch, maar als je bloedt is je lichaam al heel hard aan het werk om zichzelf te reinigen. Doe een wandeling in plaats van een jog sessie, neem een yin yoga les in plaats van een les power yoga.
Goddess Pose
Probeer de dag eens te beginnen met de (liggende) godinnenhouding.
Vaak kennen we deze houding uit de yoga les. Wat er nu volgt weten we vaak niet:
Belangrijk is dat je met je hoofd naar het Oosten ligt.
Adem bewust in via je bekkengebied/ yoni tot aan je navel en adem van je navelgebied weer naar beneden door je bekken/ yoni.
Doe dit een paar minuten en al snel zul je merken dat de energie in je lichaam verandert en je je meer gecentreerd en energieker voelt.
Wanneer deze oefening ervoor zorgt dat je moe wordt betekent dit dat je de komende dagen zo min mogelijk moet doen en het tijd is om te herstellen.

Wil je meer weten, wil je graag deelnemen aan de Yoni Shakti Maancirkel of heb je behoefte aan een coachingsessie omtrent vrouwenzaken?
Neem dan contact met me op via een pb of een email: info@aardegodin.nl

Liefs,
Esther